Website voor leven met en na kanker gelanceerd

Website voor leven met en na kanker gelanceerd

Leefjedag.nl biedt kwalitatieve informatie voor omgaan met kanker

Leefjedag.nl, een website die ondersteuning biedt aan mensen met kanker, is onlangs gelanceerd. Het platform biedt (ex-)kankerpatiënten kwalitatieve en praktische informatie en tips voor het dagelijks leven met en na kanker.

Het aantal mensen met de diagnose kanker stijgt in Nederland al jaren. In 2015 werden ruim 105.000 nieuwe gevallen van kanker geregistreerd. Leef je Dag wil aan deze mensen informatie bieden die zorgt voor betere dagen. Het platform biedt deze groep handvatten voor het dagelijks leven tijdens en na kanker. Er zijn blogs, tools en video’s gerelateerd aan werk, bewegen, voeding, energie en de psychische beleving. Je vindt er bijvoorbeeld tips voor gesprekken met de arts, informatie over verschillende soorten kanker en tips voor het omgaan met de bijwerkingen van behandelingen. Ook komen verschillende (ex-)patiënten aan het woord om hun ervaringsverhaal te delen over hun leven met of na de ziekte.

De website is gelanceerd tijdens het voorjaarscongres van de Verpleegkundig Specialisten Oncologie. Deze lancering was tevens het startsignaal voor verdere promotie van de website. Leef je Dag is een initiatief van TEVA. De website past in het streven van TEVA om patiënten betere dagen te bieden: ‘We make better days’