Palliatieve Box helpt patiënt in de laatste levensfase

Palliatieve Box helpt patiënt in de laatste levensfase

Vanaf juni kan afdeling oncologie van het IJsselland Ziekenhuis een ‘Palliatieve Box’ meegeven aan patiënten die met terminale zorg naar huis gaan. Dit is mogelijk dankzij de bijdragen van de Stichting Roparun en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.
De palliatieve box bevat praktische hulpmiddelen om het comfort voor de zieke in de laatste levensfase te verbeteren. De box is een steun aan de mantelzorgers en zorgprofessionals.

In verschillende levenssituaties worden mensen overvallen met informatie: kraampakketten, tijdschriften, gratis boxen. In een laatste levensfase van een dierbare of relatie is dit er nauwelijks. De  zoektocht naar informatie kost de mantelzorger vaak veel energie in een emotioneel zware periode.

Afdeling oncologie heeft daarom bij de Stichting Roparun en bij de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis een aanvraag ingediend voor de aanschaf van de Palliatieve Box.

Het IJsselland Ziekenhuis ziet de palliatieve box als een zeer positieve ontwikkeling voor de nazorg van deze patiënten; daarbij helpt de box de mantelzorger een stukje op weg in de thuissituatie.

De aanleiding voor het samenstellen van de box is de vraag naar hulpmiddelen in de thuissituatie bij mantelzorgers. De rol van de mantelzorger wordt steeds essentiëler in de zorg. Een deel van de dagelijkse zorg ligt op de schouders van familie en kennissen. De box is dan ook bedoeld om deze mantelzorger of zorgprofessional te ondersteunen in de zorg voor mensen in de laatste levensfase.

De box bevat eenvoudige hulpmiddelen die vooral zijn gericht op mondzorg en persoonlijke verzorging.

Meer informatie: https://www.ppboxzorg.nl